Megválik 120 embertől a Debreceni Hús

Vágólapra másolva!
Megválik százhúsz alkalmazottjától a Debreceni Hús Zrt. Az üzem vezetősége szerdán megállapodott a munkavállalók képviselőivel - tájékoztatta Varagya Szilvia, vállalati kommunikációs vezető.
Vágólapra másolva!

A Debreceni Hús megtakarításokat akar elérni, mert a cég veszteséges. A munkaadók és a munkavállalók képviselői között létrejött szociális megállapodásban a vállalat belső tájékoztató központot hoz létre, amely az alkalmazottaknak jogi, információs és adminisztratív segítséget nyújt új munkalehetőségek kereséséhez. A felmondási idő letöltése alól minden munkavállalót a felmondási idő teljes időtartamára felmentenek, hogy új helyet tudjanak keresni.

Támogatják az előrehozott nyugdíjaztatást az érintett dolgozók esetében, a szabad munkakörök betöltését megpályáztatják, és a dolgozókat kárenyhítésként többletjuttatásban is részesítik. A Debreceni Húsnál a munkaviszonyokat 2008. november 1-jével kezdődően szüntetik meg - zárul a cég közleménye.

A Debreceni Hús nemrég cserélt gazdát. Román Gyula értékesítette ugyanis a társaság többségi tulajdonát a szlovák és cseh befektetőkből álló Penta csoportnak. A Penta csoport Szlovákiában több húsüzemmel is rendelkezik. De érdekelt a Penta a cseh repülőgépgyártásban is.