Megéri a képzés a Közép-Dunántúlon

Vágólapra másolva!
A közép-dunántúli Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság a Munkaerőpiaci Alap képzési alaprészéből 557 millió forint pályázati támogatás odaítéléséről döntött legutóbbi ülésén - mondta Szabados Tamás, a testület elnökesajtótájékoztatón pénteken Veszprémben.
Vágólapra másolva!

Elmondta, hogy elsősorban a szakképzés tárgyi feltételeit javító beruházásokra, szakmaváltásra, továbbá a képzési szerkezet megújítását célzó fejlesztésekre lehetett pályázni, illetve az ilyen igényeket honorálta leginkább a bizottság. Szabados Tamás közlése szerint az Oktatási Hivatal Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságához összesen 172 pályázat érkezett, s 83 győztes pályázatot hirdettek ki ezen a héten, amelyekre összesen 557 millió forintnyi támogatást adtak.

Az elnök utalt arra, hogy sajnos nagyon sok volt - 40 százaléknyi - a hibás, érvénytelen pályázat.

A régióban (Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyék) három felsőoktatási intézmény, 25 szakközép- és szakképző iskola, valamint ötvenöt szakképzési hozzájárulásra kötelezett gazdálkodó számára biztosítottak fejlesztési támogatást - mondta Szabados Tamás.

Rámutatott arra is, hogy az idén megalakuló térségi integrált szakképzési központok (tiszkek) számára augusztus 15-ig írják ki a képzési támogatási pályázatot, s arra szeptember 15-ig lehet beadni a dokumentációkat. A még megmaradt 203 millió forintot a tiszkek pályázataira osztják ki ősszel - hangsúlyozta az elnök, megjegyezve: átlagosan mintegy 20 millió forint jut egy-egy új szakképzési központnak.

"A jövőben sokkal inkább gazdaság-orientáltabbá válik majd a szakképzésünk" - vélekedett a képzési bizottság elnöke, megjegyezve: elsősorban a hiányszakmák (építőipari és vasas szakmák) képzését támogatják.