Kifizetik a Horvát Iroda ügyfeleit

Vágólapra másolva!
A közel 70 millió forintos biztosítási limit elegendő lesz a Horvát Utazási Iroda Kft. ügyfeleinek kártalanítására, mondta az MTI-nek Szanyi Laura az Allinz Biztosító pr-vezetője pénteken.
Vágólapra másolva!

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal hétfőn hivatalból törölte a Horvát Utazási Iroda Kft.-t az utazási vállalkozók közhitelű hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt. Az utazási vállalkozó hétfőtől további utakat nem szervezhet és nem bonyolíthat le, köteles azonban az elmaradó utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben visszafizetni.

A Horvát Utazási Iroda Kft. vagyoni biztosítéka az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-nél a kiutaztató tevékenységre - 68 40 000 forint, míg a belföldi utazásszervezésre 500 000 forint összegben áll rendelkezésre.

Szanyi Laura elmondta, hogy eddig 60 szerződő jelentkezett a biztosítónál. Miután átnézték az utazási iroda nyilvántartását, további 60 szerződőt várnak. A 120 szerződésre kifizetendő összeg belefér a 68,9 millió forintos biztosítási limitbe.

A biztosító társaság korábbi közleménye szerint a bejelentéshez meghiúsult út esetén az utazók neve, az eredeti befizetési bizonylat, az utazási szerződés vagy a visszaigazolás (voucher), továbbá az útlevél, illetve a személyi igazolvány száma, az utazási irodához tett kárbejelentés másolata szükséges.

A meg nem hiúsult, de saját költségen fedezett út esetében az utazók nevére, eredeti befizetési bizonylatra, az utazási szerződésre, továbbá az útlevél, illetve a személyi igazolvány számára, az utazási irodához tett kárbejelentés másolatára, valamint a voucher helyett a kifizetett szállásdíj igazolására, továbbá a szálloda által kiállított jegyzőkönyvre van szükség.

A társaság kéri a károsultakat, hogy kárigényüket minél hamarabb, de lehetőleg július végéig jelentsék be.