A londoni parkolás a legdrágább a világon

Vágólapra másolva!
Anglia áll az abszolút első helyen a legdrágább parkolóhelyek rangsorán. A világon ugyanis London belvárosában a legdrágább parkolni. Egy napra, azaz 24 órára, 68 dollárba kerül a parkolás, mely átszámítva több mint tízezer forintnak felel meg.
Vágólapra másolva!

Az eddig egészen egyedülálló, világméretű felmérést a Colliers International készítette júniusban. A rangsor nem kevesebb, mint 74 várost tartalmaz, Észak és Latin Amerikától kezdve, Ázsián keresztül egészen Európáig.

A Colliers tanulmányából az is kiderül, hogy a világ pénzügyi központjainak környékén kell a legjobban a zsebük mélyére nyúlniuk az embereknek. Ezek a területek főként Észak-Amerikára és Európára, valamint Ázsia keleti partvidékéra korlátozódnak.

Mindemellett a listán igen előkelő helyet kapnak, a gazdasági szempontból kisebb jelentőségű városok melyek azonban parkolóhely-hiánnyal küszködnek és infrastrukturális problémáik miatt kénytelenek emelni a parkoló-díjakat.

London városa magabiztos előnyt tudhat magáénak. A brit fővárosban átszámítva átlagosan, közel 430 forintot kell fizetni a parkolásért, ez napi szinten 10 200 Ft-ot emészt fel. Az első tízben három Ausztrál város is található, Sydney a harmadik, Brisbane az ötödik és Perth a nyolcadik helyen van.

Észak-Amerikában, főként az USA-ban magasak a parkolásért fizetendő összegek, ezt piaci elemzők az amerikai gazdasági növekedés lassulásával és a fogyasztói ráfordítások növekedésével magyarázzák. A parkolásért fizetendő ellenérték az elmúlt évben 3 százalékkal, 2008-ban eddig 4,5 százalékkal emelkedett.

A jövőben egyre több autó járja majd a világot, évente több ezer darabbal fut több az utakon. A világ egyes pontjain, elsősorban a forgalmasabb metropoliszokban egyre szűkebb a környezet, egyre kevesebb a parkolóhely, így egyre nagyobb igény van rájuk. Ennek következtében tovább fognak nőni a parkolóórák által kiszámlázott összegek-derül ki a Colliers International honlapjáról.