A BSkyB spanyol oldalról erősítene

Vágólapra másolva!
A brit előfizetéses televízió, a BSkyB 2,5 milliárd eurós (4 milliárd dolláros) vételi ajánlatot készül tenni a spanyol Digital Plus fizetős televíziós platformra a Prisa spanyol médiacsoportnak - közölte pénteken a Financial Times. A lap által idézett, a helyzetet jól ismerő szakértők szerint ugyan döntés egyelőre nem született, ám a BSkyB kedvező pénzforgalmi mérlege lehetővé teheti a felvásárlás finanszírozását.
Vágólapra másolva!

A Prisa, melynek széles médiaérdekeltségei vannak a nagy példányszámú El Paístól latin-amerikai rádióállomásokig és kiadókig, azt közölte, hogy a BSkyB anyavállalatának a News Corp.-nak érdeklődése a Digital+ iránt jól ismertek voltak eddig is. A társaság szóvivője most csak annyit erősített meg, hogy a felmerült lehetőségek egyike az, hogy a Prisa eladja a Digital Plust.

Fizetős televíziós érdekeltségeinek csökkentése vagy teljes eladása a társaság audiovizuális tevékenységének áttekintése során merült fel; mindez az elemzők által mintegy 4-5 milliárd euróra becsült adósság csökkentése érdekében válhat szükségessé.

A Financial Times értesülései szerint egyébként a spanyol Telefónica, a francia Vivendi és a France Telecomhoz tartozó Orange is nagy valószínűséggel érdeklődik a Digital Plus megszerzése iránt.