Autóalkatrész-beszállító nyit üzemet Pásztón

Vágólapra másolva!
Hatvan embert foglalkoztató üzemet nyitott a Nógrád megyei Pásztón az autógyáraknak elektronikai termékeket beszállító Dension Kft. A tervek szerint másfél-két éven belül megduplázzák a foglalkoztatottak létszámát - mondta a Dension Kft. szervezetfejlesztési vezetője.
Vágólapra másolva!

A budapesti székhelyű, magyar tulajdonban lévő Dension Audio Systems Kft. fő tevékenysége különböző digitális hang- és képlejátszó eszközök illesztése az autógyárak audio rendszereihez - mondta Sági János.

A kft. közvetlen beszállítója többek között a Volkswagen-csoportnak, a Peaugeot-nak, a Reanault-nak, a Citroennek, a Fiatnak vagy a Jaguarnak, disztribútoraik a világ számos pontján dolgoznak. A Dension 2001-ben nyolc fővel kezdte meg működését, jelenleg 150-en dolgoznak a cégnél a budapesti és a pásztói telephelyen, Londonban nyolc fős kereskedelmi irodát működtetnek.

A megrendelések növekedése miatt alakították ki az új üzemet. Pásztón a régi Váci Kötöttárugyár épületét vásárolták meg 200 millió forintért az év elején, és június első napjaiban elkezdődött az elektronikai eszközök autóipari szabvány szerinti gyártása.

A cég termékei közé tartoznak az IPod illesztők, az IPod, USB, AUX adapterek, a Bluetooth modul, ami telefon kihangosító és audio adapter is egyben. Sági János elmondta: a pásztói üzemben végösszeszerelés és kábelgyártás folyik, a gyártómérnökök jelenleg még Budapesten és Pásztón is dolgoznak.

A 60 fős létszámot egy-másfél éven belül 120-ra tervezik növelni az újabb üzletszerzések függvényében. A Pásztón megvásárolt terület 200 ember foglalkoztatására alkalmas.