Vágólapra másolva!
Koncesszióba kívánja adni a Hunyadi téri vásárcsarnokot Terézváros önkormányzata. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent pályázati kiírás szerint a nyertesnek nemcsak felújítania és üzemeltetnie kell a csarnokot, hanem egy legalább 500 autót befogadó mélygarázst is építenie kell.
Vágólapra másolva!

A tenderen való részvétel feltételei között szigorú előírások szerepelnek a koncesszió nyertesének eladósodottságával kapcsolatban. A kiíró feltételei szerint csak olyan vállalkozások jelentkezhetnek, amelyeknek teljes adóssága nem éri el saját tőkéjük értékét.

Az elmúlt 3 év átlagában az ajánlattevőnek évi 75 millió forint tervezési, 500 millió forint műemléki felújítási, 1 milliárd forint magasépítési, ugyanennyi mélygarázs építési, továbbá 100 millió területrendezési és 50 millió forint üzemeltetési teljesítményt kell felmutatnia. Feltétele még a részvételnek az is, hogy a cég rendelkezzen legalább 100 saját munkavállalóval is.

Az egyes munkarészeket 0-100 pontig értékeli az ajánlatkérő önkormányzat, és a végén az elért pontszámokat súlyozzák. A koncessziós időszak súlyszáma 32, a vásárcsarnok bérleti díjáé 20, a garázs kedvezményes parkolóhelyinek számáé 10, míg a többi kritérium súlyszáma 4-5 között változik.

A dokumentációt nettó 200 ezer forintért lehet megvásárolni. A beadási határidő az első fordulóban augusztus 13. Ezt követően választja ki az ajánlatkérő az alkalmas vállalkozókat, akiktől 50 millió forint biztosítékot kérnek. A szerződéskötés várható időpontja 2009. január 15.