Kaposváron tárgyalnak a buszgyárról

Vágólapra másolva!
A somogyi megyeszékhelyen újrainduló buszgyártásról tárgyalt a NABI cégcsoport alelnöke, valamint Los Angeles képviseletében a város szolgáltatási részlegének vezérigazgatója kedden Kaposváron  - tájékoztatta Polgárdi Erika, a kaposvári önkormányzat sajtófelelőse az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Bill Doig és Richard Hunt a cég magyarországi képviselőinek jelenlétében Szita Károly polgármesterrel találkozott.

A polgármester beszámolója szerint a város is megrendelője lesz a gyárnak, így a kaposvári tömegközlekedés járműparkja jelentősen fiatalodhat. Legalább ennyire fontosnak nevezte, hogy a cég, amely 250 embert alkalmaz majd, a tervek szerint 2010-ig 260 autóbuszt gyárt majd Kaposváron, de további 740 autóbuszra van opciós megrendelése.

A NABI legnagyobb megrendelője Los Angeles, amelynek vezetője szerződést írt alá céggel. A társaság a tervek szerint több nagy városnak is szállít majd a jövőben, így Washingtonban és New Yorkban is futhatnak a kaposvári gyárban készült járművek. Ez év végéig NABI-Kaposvár néven kifejlesztenek egy saját gyártású autóbuszt, amelyet a tulajdonosok a magyar piacra szánnak - mondta el Polgárdi Erika.