Növekszik a HP Magyarországon

Vágólapra másolva!
A HP Magyarország technológiai és szolgáltatások divíziójának bevétele 30 százalékkal nőtt dollárban számolva a pénzügyi év első félében a bázishoz képest, míg az árfolyamhatást is figyelembe véve 20 százalékkal bővült - mondta Mohai Gábor, a divízió kereskedelmi igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A HP-nál az idei pénzügyi év első fele november 1-jétől április 30-ig tartott.

Hozzátette, hogy a szoftverbevétel például két és félszeresére nőtt.

A bevétel 35 százaléka az államigazgatásból, 25 százaléka a pénzügyi szektorból, több mint 20 százaléka az ipari és közmű szolgáltatások szektorból, 18 százaléka a telekommunikációs szegmensből származott. Az arány később változhat, mivel a HP várakozásai szerint nőnek az államigazgatási megrendelések az év folyamán.

A HP az idén például a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak alakított ki egy internetes portált, mintegy 100 millió forintért, ezen túlmenően pedig infrastruktúra alapú megoldásokat szállított az államigazgatásnak.

Az igazgató elmondta: az első félévben a bázishoz képest a pénzügyi szektorban nőtt a legjobban a bevétel, mintegy 40 százalékkal, annak ellenére is, hogy a bankok egyre szigorúbban vizsgálják felül az informatikai költéseiket.

Hozzátette, hogy a telekommunikációs szektor takarékoskodik a költéseivel, s szinte kizárólag a kiadások mérséklését elősegítő megoldásokat vásárol.