Óvodások között keresik a jövő mérnökeit

Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb gondot okoz a képzett munkaerő hiánya a fejlett gazdaságokban elsősorban a műszaki pályákon, ezért a vállalatok valósággal vetélkednek a munkatársakért. Sok németországi ipari cég már az óvodások között kutatja a mérnöki tehetséggel rendelkező gyerekeket.
Vágólapra másolva!

A német cégeknél több mint 90 ezer mérnöki álláshely vár betöltésre, a társaságok pedig igyekeznek hosszú távú megoldásokat találni a gazdasági növekedést is veszélyeztető problémára - számol be a BBC. A vállalatok több ezer készségfejlesztő csomagot, úgynevezett "Felfedező dobozt" osztottak ki az óvodákban.

A csomagok a kisgyerekek által is használható tudományos kísérleti eszközöket tartalmaznak, például elemről táplált egyszerű áramköröket építhetnek ki az alkatrészekből. Az óvónők és óvóbácsik útmutatót és használati utasítást kaptak a dobozok mellé. Vezető vállalatok, így a Siemens, a Bosch és a ThyssenKrupp is azon több száz cég közé tartozik, amelyek eszközöket és pénzt adnak az óvodáknak, hogy felkeltsék az érdeklődést a technológiák és természettudományok iránt.