Újdonság az elektronikus adókedvezmény

Vágólapra másolva!
Az idei évtől már fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmet is lehet elektronikusan benyújtani az APEH-hez. Az, aki a 2007. évi személyi jövedelemadó bevallásának május 20-ai határidejéig nem tudta például rendezni adóhátralékát, kérelmét most már nem csak személyesen az APEH ügyfélszolgálatokon, postai úton, hanem elektronikus úton is benyújthatja - áll az Adó- és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal hivatalos közleményében. 
Vágólapra másolva!

Az APEH ezzel a lehetőséggel, az elektronikus kérelembenyújtás bevezetésével is az ügyintézést szeretné "gyorsítani", illetve az adózók számára "kényelmesebbé" tenni.

Az adózó az APEH által biztosított és az internetről letölthető kliensszoftver segítségével, elektronikus úton nyújthatja be a fizetési könnyítési és méltányossági kérelmét, annak módosítását, kiegészítését, illetve visszavonását. Az elektronikus adatlapok és kitöltési útmutatók az APEH honlapjáról, a www.apeh.hu címről letölthetők, a nyomtatványkitöltő programok menüpontban, a kérelmek cím alatt. (http://www.apeh.hu/portal/bevallasok/nyomtatvany).

A kérelem illetékköteles, melynek összege 2200 forint, és a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01076064 számú adóhatósági eljárási illetékhez kapcsolódó befizetések beszedési számlára kell befizetni.

Az ügyek elektronikus intézésének feltétele, hogy az adózó, illetőleg az adózó képviselője rendelkezzen ügyfélkapus regisztrációval.