Vágólapra másolva!
Az anyacéget követően várhatóan napokon belül elkezdődik a Fitt-Cornexi Foods (FCF) Kft. felszámolása is, miután az egyik legnagyobb hazai müzli- és müzliszelet-, valamint gabonapehely-gyártó finanszírozási források híján működésképtelenné vált - tudta meg a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az április óta felszámolás alatt lévő Cornexi Élelmiszer-ipari Zrt. által még 2006-ban létrehozott társaságnál a közelmúltban kénytelenek voltak leállítani a termelést, miután a hitelező bank lejártnak nyilvánította és lehívta a társaság számára korábban folyósított közel félmilliárd forintnyi hitelt, s így már nem tudtak alapanyagot vásárolni.

Az enyingi székhelyű társaság ellen az APEH Közép-dunántúli Igazgatósága már 2007-ben végrehajtást rendelt el, az adóhatóság a halmozódó tartozások okán idén áprilisban is hasonló lépést tett.

A tavaly még közel 600 millió forintos nettó árbevételt elérő FCF (az egyik legjobban bejáratott hazai márkanév tulajdonosa) beszállítója volt szinte valamennyi hazánkban működő multinacionális áruházláncnak. Ugyanakkor az anyacég már korábban bérbe adott dunaföldvári malmában a felszámolás megindítását követően is folyik a termelés. Az idén várhatóan mintegy 30 ezer tonna gabonát feldolgozó malom bérlőjével a felszámoló meghosszabbította a szerződést - értesült a Napi Gazdaság.