Összeér a Megyeri híd

Vágólapra másolva!
Beemelték korán reggel a helyére a Megyeri híd utolsó, 51. elemét. A 140 tonnás, 13 méter hosszú és 50 méter széles elemet két úszódaru segítségével húzták a helyére, ezzel az építmény szerkezetkész lett. Az ország leghosszabb hídja majdnem két kilométeres hosszú, a forgalom várhatóan augusztus végén indulhat el rajta. 
Vágólapra másolva!

Az 1860 méter hosszú Megyeri híd északon, Budakalász és Újpest között ível át a Dunán, az M0-ás autóút részeként. A 62 milliárd forintos híd építése két éve kezdődött. A hidat úgy tervezték, hogy az irányonkénti két-két sáv mellett az átlagosnál szélesebb leállósávok, valamint az egyik oldalon kerékpárút, a másikon gyalogút is elférjen. Bár a Megyeri híd a Szentendrei-sziget fölött épült, környezetvédelmi okok miatt szóba sem került a szigeti leágaztatás.

A tervek szerint a forgalom számára augusztus végén adják át a hidat. Az Északi M0-ás híddal kapcsolatban nagy kérdés, hogy valójában mekkora segítséget nyújt majd a dugók feloldásában a fővárosnak. Ugyanakkor mennyire tehermentesíti az Árpád hiat. A szakemberek attól tartanak a forgalom nagy része Békásmegyerre és Óbudára terelődik, így várhatóan a szentendrei út mégjobban terhelt lesz.

A híd műszaki átadása augusztus végére várható , addig azonban még hátra van a szigetelése, az aszfaltozása, a korrózióvédelem, és a díszkivilágítás kiépítése.