A Gorenje felvásárolta az ATAG-ot

Vágólapra másolva!
A szlovén Gorenje háztartási berendezés gyártó vállalat 130 millió euróért megvásárolta a holland ATAG Europe vállalatot. A 100 százalékos tulajdonrész átadásról kedden írták alá a szerződést a magántulajdonban lévő holland háztartási berendezés gyártóval. Az ügylet lezárására a holland versenyhatóságok függőben lévő engedélyével a hónap végéig kerülhet sor - adta tudtul a Gorenje.
Vágólapra másolva!

Az ATAG megvásárlása a legnagyobb akvizíció a Gorenje történetében. "A cégvásárlás mérföldkőnek számít a Gorenje fejlődésében. A vállalat jelentős piaci részesedésre tehet szert a Benelux államokban és felső árkategóriás cikkekkel egészítheti ki termékkínálatát" - hangsúlyozta ki a Gorenje vezérigazgatója Franjo Bobinac. A Gorenje eddig szinte ismeretlennek számított a Benelux országokban.

A Gorenje beszámolója szerint az ATAG Europe B.V. vezető háztartásigép gyártó rangját élvezi a Benelux országokban olyan beépíthető készülék márkáival, mint az Atag, az Etna és a Pelgrim. A 420 alkalmazottal rendelkező vállalat tavaly 150 millió eurós forgalmat bonyolított és 11 millió euró adózott eredményt ért el. Forgalmának 90 százalékát a Benelux államokban bonyolította, ahol 10-30 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak.