Kiszervezéssel spórol a Budapest Gyógyfürdő

Vágólapra másolva!
Budapest Gyógyfürdő Zrt. néhány szolgáltatással szakcéget bíz meg, így kiszervezik a takarítást, mosatást, a gépészeti, villanyszerelési, szállítási és asztalos munkákat - közölte a társaság hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Budapest Gyógyfürdő Zrt. közleménye szerint ezeket a feladatokat már eddig is jórészt külső cégek végezték el.

A BGYH Zrt. számára ez az átalakítás 200 millió forintos megtakarítást eredményez. Jelenleg ugyanis ezeket a feladatokat belső és külső szolgáltatók vegyesen végzik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy erre specializálódott, külső cég gazdaságosabban és eredményesebben tudja elvégezni ezeket a munkákat - jegyzi meg a közlemény.

A társaság álláspontja szerint az intézkedés által eszközök, járművek, szerszámok és hasznosítható területek szabadulnak fel. A cég működése ezáltal gazdaságosabb lesz, és így több pénz juthat a fürdők fejlesztésére, modernizálására.

A korábbi raktárakat, üzemeket és mosodákat másképp lehet hasznosítani, helyükre például szaunákat, fitnesz-termeket, szépségszalonokat és modern sportcentrumokat terveznek. "Csak a Széchenyi fürdő mosodájának felszámolásával 700 négyzetmétert szabadíthatunk fel" - áll a közleményben.

A szolgáltatások kiszervezésére a társaság nyílt pályázatot hirdetett meg.