ORCO: növekvő veszteség

Vágólapra másolva!
Az ORCO Property Group az első negyedévet 47,15 millió euró bevétel mellett 11,98 millió euró adózás utáni veszteséggel zárta, mindkét adat rosszabb az egy évvel korábbinál - közölte a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett cégcsoport az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A 47,15 millió euró bevétel a 2007. évi első negyedévhez képest mintegy 11,4 millió euróval kisebb.

Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó csoport jelentése kitér arra, hogy a cég számított a bevételcsökkenésre, mivel a lassú átadások miatt a fejlesztések 46,5 millió euróról 14,8 millióra estek vissza egy év alatt. Ugyanakkor a bérbeadásból származó bevétel 6,6 millióról 27 millió euróra növekedett.

A működési eredmény az egy évvel korábbi 1,28 millió euró nyereségről 11,39 millió veszteségre csökkent.

A pénzügyi eredmény a bázisidőszaki 1,17 millió euró veszteségről 29,45 millió euró veszteségre "zuhant".

Az adózás előtti eredmény egy év alatt 114 ezer euró nyereségről 18 millió euró veszteségre, az adózás utáni eredmény pedig 1,29 millió euró veszteségről 11,98 millió euró veszteségre esett vissza egy év alatt.

A cégcsoport összes eszköze 2,9 milliárd eurót tett ki, lényegében változatlan maradt az elmúlt év végihez képest.

A saját tőke mintegy 940 millió euró volt idén az első negyedévben.

Az ORCO a múlt év után nettó 1,19 euró osztalékot fizet részvényenként.

Az ORCO Property Group a közép-európai ingatlanpiac és szállodaipar egyik nagy befektetője, fejlesztője és vagyonkezelője, amely jelenleg mintegy 2,5 milliárd euró értékű eszközt kezel.

A Közép-Európában 1991 óta működő csoport Luxemburgban bejegyzett nyilvános társaság, amelyet az Euronext mellett a Prágai , Varsói és Budapesti Értéktőzsdére is bevezettek. Legfontosabb célterülete a Cseh Köztársaság, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Oroszország és Szlovákia.