Elhalasztotta a beszámolást az Alitalia

Vágólapra másolva!
A csőd szélén táncoló olasz légitársaság, az Alitalia igazgatótanácsa elhalasztotta a 2007-es évről szóló pénzügyi beszámolójának nyilvánosságra hozatalát - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A dokumentumot a tanács tegnapi ülésén kellett volna jóváhagyni, de ezt nem tették meg, hanem határozatlan időre elnapolták annak közzétételét.

A társaság már csak a sokadik állami segítségnyújtásnak köszönhetően tud fennmaradni - legutóbb 300 millió eurós áthidaló kölcsönt kapott az ügyvezető Prodi-kormánytól. A naponta több mint egymillió euró veszteséggel működő olasz nemzeti légitársaság ezzel talán kihúzza addig, amíg az új, Berlusconi vezette kormány új vevőt talál 49,9 százalékos állami pakettjére az Air France-KLM helyett, amely az utolsó pillanatban lépett vissza az Alitalia megvásárlásától.

Előbb azonban Brüsszelt kell meggyőzniük, hogy ez a pénz nem az a pénz: az unió előírásai szerint ugyanis csak piaci feltételekkel kaphatott volna kölcsönt a légitársaság, állami támogatásként nem - írja a Napi Gazdaság.