Óriási logisztikai központ épül Győrben

Vágólapra másolva!
A győri nemzetközi ipari park területén 46 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a VGP NV - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A cég a közelmúltban több mint 121 ezer négyzetméternyi területet vásárolt, ahol három ütemben több mint 30 milliárd forint értékű beruházást valósít meg. A belga ingatlanfejlesztő VGP a park nyolcvanötödik letelepedője, egyben a legnagyobb befektetője lesz - jelentette be Balogh László, az ingatlant működtető Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója. Mindössze hathektárnyi értékesíthető terület maradt a park 130 hektáros beépíthető területéből, de zajlik egy 17 hektáros területbővítés is.

A VGP által megvett területen az első, még az idén elkészülő ütem keretében húszezer négyzetméteres raktár épül októberig. A tervek szerint ezt egy ugyanekkora, majd egy hatezer négyzetméteres követi. A komplexum egy irodai szárnnyal is kiegészül. A teljes program várhatóan 2012-ig valósul meg.

A beruházás befejezését követően az ipari és logisztikai célokra egyaránt használható ingatlanokat egy lízingszerződés keretében bérbe adják.

A VGP az elmúlt években elsősorban a kelet-közép-európai térségben mintegy 2,5 millió négyzetméter, a győrihez hasonló logisztikai központot épített. A csehországi Horni Pocernicében tavaly egy összesen 350 ezer négyzetméteres létesítmény építésébe kezdtek, de van logisztikai központjuk Szlovákiában, Romániában és a balti államokban is. A VGP a jövőben németországi terjeszkedést is tervez - olvasható a Napi Gazdaságban.