Többért kommunikálhat a kormány

Vágólapra másolva!
A kormány múlt heti döntésével megemelte a kommunikációs kiadások keretét. A 2008-as költségvetés lakossági tájékoztatásra egymilliárd forintot különített el, ezt a kormány saját hatáskörében 1,6 milliárd forinttal megemelte a költségvetés általános tartalékából - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A kormány a most átcsoportosított 1,6 milliárd forintot nyomdai és terjesztési szolgáltatásokra, médiatervezési és -vásárlási feladatokra, reklámügynökségi feladatokra, pr- és rendezvényszervezési feladatokra fordítja. Ez az összeg - a korábbi gyakorlatnak megfelelően - nemcsak a 2008-ban, hanem a 2009 első félévében felmerülő lakossági tájékoztatási feladatok fedezetéül is szolgál.

A kormány a lakossági tájékoztatásra elkülönített keretből biztosította többek között az Új Magyarország kiadvány megjelenését, illetve a közlekedésbiztonság vagy a fogyasztóvédelem erősítésével kapcsolatos lakossági tájékoztatást. A keret forrásait a továbbiakban is hasonló célokra, illetve az év során felmerülő egyéb olyan - az emberek mindennapi életét érintő - ügyek kezelésére fordítja, amelyek esetében fontos és szükséges a lakosság tájékoztatása - közölte a Napi Gazdasággal a kormányszóvivői iroda.