Beruház az Alföldi Nyomda

Vágólapra másolva!
A debreceni Alföldi Nyomda 800 millió forintos beruházás eredményeként 50 százalékkal növelte ragasztó-kötő kapacitását - jelentette be György Géza vezérigazgató szerdán a nyomdász szakma és a sajtó képviselőinek tartott szakmai bemutatón.
Vágólapra másolva!

A fejlesztés során 1700 négyzetméter alapterületű üzemi csarnokot építettek, és ott helyzeték el az új ragasztó-kötő gépsort.

A berendezés óránként 8 ezer könyv előállítására képes, a három hetes próbaüzem idején 600 ezer kész könyvet állított elő - tette hozzá a vezérigazgató.

György Géza az MTI érdeklődésére elmondta: a több mint négy évszázados hagyományokkal rendelkező debreceni könyvnyomtatás hagyományaira épült Alföldi Nyomdában évente 18 millió könyvet állítanak elő, ebből 12 millió ragasztott-kötött kiadvány, a többi úgynevezett keménytáblás könyv.

A 400 dolgozót foglalkoztató nyomda tavalyi árbevétele 4,5 milliárd forint volt. Ebből 1 milliárd forint volt az export árbevétel. A termelés 70 százaléka könyv, 30 százaléka folyóirat és más kiadvány.

György Géza tájékoztatása szerint a társaság idei árbevételi terve 4,8 milliárd forint.