Romlott a Time Warner eredménye

Vágólapra másolva!
A Time Warner Inc., a világ legnagyobb médiacége 36 százalékos első negyedévi profitvisszaesésről számolt be, ami elsősorbvan az internetes szektor hanyatlásának "köszönhető". A cég bejelentette, hogy a jövőben külön kezeli a kábel-rendszerekért felelős ágazatát - áll a www.bloomberg.com internetes oldalon.
Vágólapra másolva!

A nettó bevétel 771 millió dollárra, részvényenkénti 21 centre esett vissza a tavalyi 1,2 milliárdról, ami részvényenként 31 centet jelentett. Az eladások 11,4 milliárd dollárra emelkedtek, ami 2,1 százalékos változást jelent.

Az AOL (America Online) internet kategóriában a reklámbevételek 1 százaléknyi emelkedése nem tudta ellensúlyozni az internetes szektorban elkönyvelt piacvesztést, így az alábukó szegmens összességében 73 százalékos zsugorodást könyvelt el.

A vezetékes üzletág eladásait 8 százalékkal 4,16 milliárd dollárra növelte, azonban profitja így is 12 százalékkal 242 millióra zuhant a marketingköltségek emelkedése következtében. Jeffrey Brewkes, a Time januárban választott vezérigazgatója szerint ezért a teljes üzletág komplex vizsgálatra szorul a hónap végén.

A filmes részleg nettó bevétele 25 százalékkal 183 millióra esett vissza, amit a Warner Bros és New Line Cinema fúziójának költségeivel magyaráznak.

A Time Warner tárgyalásokat folytat a Yahoo megvételéről, ám jelenleg ott sem számíthatnak sok jóra a Microsoft 44,6 milliárd dolláros ajánlatát követően.

A kábeltévés üzletrész 1,6 százalékkal 874 millió dollárra növelte profitját. Az HBO és a TBS is ezen részleghez tartozik,,.

A lapkiadási üzletág 73 százalékos emelkedéssel 145 millió dolláros profitot regisztrált, köszönhetően többek között a Time magazinnak.