Kalapács alatt az Onassis-lány ékszerei

Vágólapra másolva!
A londoni Christie's aukciós ház hamarosan árverésre bocsátja Onassis görög hajómágnás lánya, Christina ékszereit.
Vágólapra másolva!

Az összesen 230 gyűrűből, karkötőből, nyakláncból, igazgyöngyből, drágakőből álló gyűjtemény értékesítéséből 8 millió fontos, azaz 2,54 milliárd forintos bevételre számítanak a június 11-re kitűzött árverésen - olvasható a Christie,s honlapján.

A Londonban kalapács alá kerülő ékszerek közül a legolcsóbb "mindössze" 2 ezer fontba, azaz 635 ezer forintba kerül. A legdrágább - egy 38 karátos briliáns, amelyet Christina Onassis egy nyaklánc függőjeként viselt. A Christie,s becslése szerint a drágakő 1,8-2,2 millió fontért (572-699 millió forintért) cserélhet gazdát.

Tragikus sors jutott osztályrészül a görög hajómágnás lányának. Christina Onassis még tízéves sem volt, amikor szülei elváltak. Nem sokkal később apja elvette Jacqueline Kennedyt, a meggyilkolt amerikai elnök özvegyét.

Apja kitagadással fenyegette meg, miután 21 évesen Christina férjhez ment egy 26 évvel idősebb ingatlanügynökhöz. Házassága nem sokkal később tönkrement, és ekkor öngyilkosságot kísérelt meg. Ezután két év leforgása alatt elvesztette bátyját, anyját és apját.

Még háromszor ment férjhez, rövid ideig egy szovjet állampolgárnak volt a felesége. Utolsó férjétől, egy francia gyáriparos fiától harminchárom éves korában, 1985-ben született egyetlen gyermeke.

Christina Onassis 1988-ban mindössze 38 évesen Argentínában, Buenos Aires mellett hunyt el tüdőödéma következtében.