Haléttermi hálózat készül Magyarországra

Vágólapra másolva!
Kelet-Európában - köztük Magyarországon - és a Közel-Keleten kíván terjeszkedni a német Nordsee haléttermi hálózat. A tárgyalásokat már meg is kezdték Magyarország mellett Bulgáriában és Romániában is a lehetséges partnerekkel, közölték az anyavállalatnál, az IFR Capitalnál csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Törökországban és Lengyelországban hamarosan megkötik az első licenc-megállapodásokat, és folynak az egyeztetések közel-keleti országokban is. Korábbi hírek szerint a gyorsétteremlánc 2008-tól megjelenne Egyiptomban, Szaúd-Arábiában és az Arab-öböl menti államokban is.

Jelenleg Németországon kívül Ausztriában, Svájcban és Csehországban működnek Nordsee éttermek. A vállalat már több éve készül Magyarországra, de az eddigi tervek kútba estek. A Nordsee a McDonald's és a Burger King után a harmadik számú gyorsétterem-hálózat Európában, 410 egységével. Közülük 361 Németországban, 43 Ausztriában, 4 Svájcban és 2 Csehországban van. Az étteremhálózat az idén 780 millió euró, jövőre másfél milliárd euró bevételt tervez, és mintegy 10 százalékos üzemi nyereségrátát.

A hálózat 2005 óta az International Food Retail Service csoport tagja, amelynek fő tulajdonosa az egykori német pékkirály, Heiner Kamps.