Coloplast: Nyírbátortól Minneapolisig

Vágólapra másolva!
A dán gyógyszeripari termékeket gyártó Coloplast cég hatékonyságnövelő és újrastruktúráló programja keretében új alacsony költségű üzemeket tervez Magyarországon és Kínában.
Vágólapra másolva!

A humblebaeki székhelyű vállalat sebészeti kötszereket, urulógiai és vastagbélrendszeri becsövezésre alkalmas eszközöket gyárt, és a fokozza termelését nyírbátori üzemében, amit 2007 szeptemberében nyitott megközelítőleg 20 000 négyzetméteres üzem teljes termelőkapacitását várhatóan 2009 elejére éri el.

A világméretű egészségügyi szállító 2002-ben már létesített egy tatabányai üzemet, melyet most szintén szeretne bővíteni. A beruházás értéke100 millió euró.

A program keretében a Coloplast kínai üzemet is létesít 8,9 millió euróért, ami szintén a hosszútávú stratégia része. Ennek lényege a vállalat termelékenységének növelése a költségek lefaragása által. Ezt a dániai üzemek keletre telepítésével oldanák meg, aminek következtében 2012-ig a vállalat megfelezi és így háromra csökkenti az anyaországban működő ggyárak számát.

A tengerentúlon a Coloplast Minneapolisban nyit kutatóközpontot K+F céllal 25 millió euró értékben. A központ a tervek szerint 2009-ben nyit.