Moszkvában épít plázát a TriGránit

Vágólapra másolva!
Egy bevásárlóközpont lesz a TriGránit Fejlesztési Zrt. első moszkvai beruházása - olvasható a Napi Gazdaságban.
Vágólapra másolva!

Az orosz főváros délkeleti részén, több főút kereszteződésénél felépíteni tervezett, háromszintes Mozaica Shopping Center 134 ezer négyzetméter beépített, illetve 64 ezer négyzetméternyi hasznos területén egy hipermarket mellett elektronikai üzletek, egy 9 termes mozi és egy 2500 férőhelyes parkoló lesz majd. A beruházás összegét nem hozták nyilvánosságra, azt viszont igen, hogy az ugyancsak a TriGránit által megépített budapesti WestEnd City Centernél valamivel kisebb Mozaica a tervek szerint 2009 utolsó negyedévében nyitja meg a kapuit.

A TriGránit a Gazprombank-Invest ingatlanfejlesztő partnereként lépett az orosz piacra 2007 januárjában ötmilliárd euró értékű beruházási tervvel, majd 2007 szeptemberében 50 százalékos tulajdonosi hányadot szerzett az orosz Torgovij Kvartal építőipari cégben, amellyel közösen várhatóan több mint egymilliárd euró értékben valósít meg beruházásokat Oroszországban.

A Mozaica mellett a magyar vállalat több oroszországi projektre is készül, közösen a Gazprombank-Investtel, egyebek közt Krasznodarban és Szentpéterváron. A Demján Sándor vezette cég egy éve azt is bejelentette, hogy a tulajdonosi köréhez tartozó Arcadom Zrt.-vel közösen filmstúdiót is épít Moszkvában - írja a Napi Gazdaság.