Hazánkban is bővít a MAN

Vágólapra másolva!
Tízmilliárd euró feletti forgalmat ért el a MAN Nutzfahrzeuge haszongépjármű-gyártó konszern, amelyből egymilliárd euró nyereséget realizált - mondta a Napi Gazdaságnak Reinhard Faderl, a cég magyarországi értékesítési vezetője.
Vágólapra másolva!

A korábbi évhez képest 31 százalékkal nőtt a teljes rendelésállomány, ez több mint 127 ezer darab haszongépjármű értékesítését jelentette volna, kapacitásproblémák miatt azonban csak százezret tudtak tavaly kiszállítani. A növekedésben nagy szerepük volt a kelet-európai országoknak, a forgalomnövekedés fele innen származott. A cég európai szinten 16,1 százalékos részesedéssel rendelkezik, Faderl szerint középtávú céljuk, hogy ezt az arányt 18 százalékra növeljék, ezért idén a száztízezres gyártási kapacitás elérése és 26 új szerviz nyitása szerepel a terveik között.

A MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. a konszern teljes gyártásának egy százalékát tudta hazánkban értékesíteni, amivel közel 67,3 millió eurós forgalmat és 2,46 milliós működési eredményt ért el. A társaság 600 ezer euró összköltségű bővítést tervez Dunaharasztiban, illetve távolabbi terveik között szerepel a Németországban már működő finanszírozási egység magyarországi bevezetése - értesült a Napi Gazdaság.