Csepelről irányít az ArcelorMittal

Vágólapra másolva!
A csepeli szabadkikötőben 1,5 milliárd forint beruházással térségi logisztikai központot hozott létre az ArcelorMittal, az acélkonszern innen fogja ellátni termékeivel a környező országokat.
Vágólapra másolva!

A csütörtökön délután átadott logisztikai központ 2 hektár területet foglal magába, ennek fele fedett csarnok, amelynek 20 méter a belmagassága. A csarnok 6 kamionbehajtóval rendelkezik, és 25 ezer tonna acéláru tárolására alkalmas. A hely előnye, hogy közúti, vasúti, és vízi kapcsolattal is rendelkezik, és tovább bővíthető.

A múlt évben 30 ezer tonna acélt értékesített az ArcelorMittal Magyarországon. Az idei terv ennek másfélszerese, de 3 éven belül ötszörözni kívánja a forgalmát a világ jelenlegi legnagyobb acélkonszernje.

Az ArcelorMittal 310 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világ több mint 60 országában. A cég a világ korábbi első és második legnagyobb acélipari szereplője, a luxemburgi székhelyű Arcelor és az indiai Lakshmi Narayan Mittal nevét viselő Mittal Steel egyesüléséből jött létre. A csoport előzetes 2007. évi árbevétele 105,2 milliárd dollár, 116 millió tonna nyersvas-kibocsátás mellett, ami a világ nyersvas-termelésének 10 százaléka.

Magyarországon a csoport két leányvállalatot működtet a cégjegyzék adatai szerint. Egyik a budapesti székhelyű ArcelorMittal Construction Hungary Acélipari Fejlesztési, Gyártó és Kereskedelmi Kft., a másik pedig az ArcelorMittal Szentgotthárd Gyártó Kft.