Lassít az USA-ban a Tesco

Vágólapra másolva!
A brit Tesco Plc, amely Nagy-Britanniában nagy harcban áll a világóriás amerikai Wal-Marttal, lefékezte a tengerentúlon korábban megkezdett ellentámadást: bejelentette, hogy három hónapra leállítja terjeszkedését az Egyesült Államokban - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt közel öt hónap alatt 59 Fresh & Easy élelmiszer-áruházat nyitottak meg az Egyesült Államokban, és a lánc marketingigazgatója szerint több száz újabb megnyitását készítették elő. Simon Uwins szerint egyszerűen meg akarnak állapodni egy időre, hogy aztán annál nagyobb lendülettel folytassák a jelenlegi helyszíneken - Kalifornián, Las Vegason és Phoenixen - kívül is.

A Goldman Sachs és a Piper Jaffray amerikai brókerházak ugyanakkor a napokban lerontották a Tesco hitelbesorolásának kilátásait, éppen az amerikai kalanddal kapcsolatos aggályaik miatt. A forgalom a Fresh & Easy üzletekben mindenesetre csak töredéke volt a tervezettnek.

A friss termékek mellett a csak melegítésre váró készételekre specializálódott üzletek nyitása után a Tesco is elismerte, hogy voltak gyermekbetegségeik, például eleinte csak Visa és MasterCard bankkártyával lehetett fizetni, de ma már az USA-ban népszerűbb American Expresst is elfogadják.

A fékbehúzás hírére a Tesco-részvények árfolyama közel három hónapja a legnagyobbat esett: 4,6 százalékot, és később is csak mínusz 3,7 százalékra tudott javítani- olvasható a Napi Gazdaságban.