A fejlődő malomcég növelte árbevételét

Vágólapra másolva!
A főként gabonakereskedelemben, a malomiparban és a takarmány előállításban tevékenykedő ABO-csoport árbevétele 2007-ben 3 milliárd forinttal emelkedett és elérte a 45 milliárd forintot. A cégcsoport adatai szerint a csoportszintű adózás előtti eredmény a 2006-os 300 millió forintról 1,3 milliárd forintra nőtt.
Vágólapra másolva!

Simon György, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta: évente mintegy 900 ezer-1 millió tonna gabonát vásárolnak fel. A csoport őrlési kibocsátása 350-400 ezer tonna. Ugyanakkor további 200-220 ezer tonna takarmányt is értékesítenek.

Az ABO-csoport évente mintegy 1 milliárd forintot költ különböző fejlesztésekre. A cégcsoport Magyarországon kívül jelen van Ukrajnában, Szlovákiában és Romániában is. Az elnök-vezérigazgató szerint az idei év lényegesen jobb lesz a tavalyinál, ami elsősorban annak tudható be, hogy várakozásuk szerint nem csökkennek az idén a gabonaárak, amelyek 2007-ben jelentősen megemelkedtek.

A vezérigazgató megjegyezte, hogy a termékfejlesztés is jelentős szerepet játszik az árbevétel növelésében, mivel folyamatosan növeli a cég hozzáadott értékének nagyságát a termékekben. Így Simon György szerint az idén a cégcsoport mintegy 60 milliárd forint körüli árbevételt ér majd el.