Javult a Mazda eredménye

Vágólapra másolva!
A japán Mazda autógyár szerdán szerényen javuló eredményeket jelentett az üzleti éve decemberrel zárult első háromnegyed évéről, és nem emelte éves eredmény-előrejelzését.
Vágólapra másolva!

A Mazda is küzd a tömeggyártók fő gondjával, azzal, hogy az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában és Japánban is igen gyenge a fogyasztói bizalom és a vásárlókedv.

A Mazda 45 milliárd jen adózott eredményt ért el az üzleti éve első kilenc hónapjában, 6,9 százalékkal többet az egy évvel korábbi 42,11 milliárdnál. Bevétele 9,4 százalékkal 2,506 billió jenre emelkedett 2,29 billióhoz képest. A forgalom gyorsabban nőtt, mint az eredmény: ez azt jelzi, hogy az értékesítésben csak jelentős árengedményekkel lehetett előbbre jutni.

A teljes, márciussal záruló üzleti évre a Mazda változatlanul 85 milliárd eurós adózott eredményt és 3,32 billió jenes bevételt jósolt. Az előző, tavaly márciussal zárult üzleti évben a Mazda adózott eredménye 73,7 milliárd jen volt, 10,5 százalékkal több az előző 66,7 milliárdnál, a bevétele 11,2 százalékkal 3,248 billió jenre nőtt 2,92 billióról.