Moody's: felülvizsgálat alatt az MTelecom besorolása

Vágólapra másolva!
Felülvizsgálat alá vette a Magyar Telecom B.V. (HTCC) - az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. holdingcége - "B1" szintű, spekulatív kategóriájú cégcsoport-besorolását pénteken a Moody's Investors Service, a Memorex megvásárlásának bejelentése nyomán.
Vágólapra másolva!

A HTCC ügynöksége előző nap közölte, hogy a cég megvásárolja az osztrák székhelyű Memorex Telex Communications AG kibocsátott részvénytőkéjének 95,7 százalékát. A közlemény szerint a Memorex vételára 90,5 millió euró; ez a 60,2 millió eurós adósságállomány átvállalásából és a 95,7 százalékos tulajdonrészüket értékesítő Memorex-részvényeseknek fizetendő 30,3 millió euró készpénzből áll.

A Moody's pénteki londoni elemzésében ugyanakkor - részletezés nélkül - az áll, hogy a tranzakció teljes "fontolóra vett" értéke 130 millió euró.

A nemzetközi hitelminősítő szerint a magyarországi vezetékes távközlési szolgáltatásokat nyújtó vállalat adósbesorolásának felülvizsgálata a bejelentett ügylet "stratégiai ésszerűségére", a tranzakció céljaként kiszemelt vállalatra és a javasolt tőkeszerkezetre összpontosít.

A Moody's sem negatív, sem pozitív előjellel nem látta el az általa pénteken bejelentett felülvizsgálatot, és közölte, hogy a cég besorolását még a felülvizsgálat idején meg is erősítheti.