Újabb kiadó került a Líra és Lanthoz

Vágólapra másolva!
Újabb tulajdonos váltás a könyvpiacon. A Passage Kiadó Kft.-nek 50 százalékos tulajdonrésze a SunBooks Kft.-hez került. Ezzel lényegében újabb kiadóval bővült a Líra és Lant Zrt., hiszen a cégcsoport alig egy hónapja vásárolta föl utóbbi vállalatcsoportot - derül ki a hétfői Népszabadságból.
Vágólapra másolva!

Az adásvételi tárgyalások még a nyáron indultak és viszonylag hamar le is zárultak. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy a Passage igen rossz anyagi helyzetben volt, így szüksége volt külső segítségre. A tulajdonszerzés mellett az szólt, hogy a Passage - a több mint 17 éves működése okán - rengeteg, a piacon korábban nagyon jól teljesítő, utánnyomható könyv jogával rendelkezik.

A tárgyalások megkezdésekor még az volt az elképzelés, hogy a SunBooks a gyerekkönyvkiadó helyzetének rendezése után 1-1,5 év múlva túlad a társaságon. A Passage tartósan az Lírán belül működik majd, s értékes részévé válik a csoportnak már csak azért is, mert ilyen profilú kiadóval a csoport nem rendelkezett.

A vezérigazgató kifejtette: a reorganizációs folyamat még az elején tart, ám már most vannak arról elképzelések, hogy mit lehet a Passage-nál eredményesen készíteni. Az adásvétel összegét viszont nem árulták el.