Hárman osztoztak a német rekordnyereményen

Vágólapra másolva!
Vége a németországi lottóláznak, szerda este ugyanis gazdára, mi több, gazdákra talált a minden korábbi összeget felülmúló rekordnyeremény. Nem csak a kiosztott pénz volt rekordmértékű, a több országból próbálkozó játékosok csúcsnak számító bevételt is hoztak a német állami lottótársaságnak.
Vágólapra másolva!

A német lottó történetének eddigi legnagyobb nyereményét, 43 millió eurót - 10,8 milliárd forintot - három személy nyerte el, így kénytelenek osztozni, de jut bőven mindegyiküknek. Az összeg az elmúlt hetekben halmozódott fel, október vége óta ugyanis Németországban senki nem ért el telitalálatot, azaz a 49 szám közül senkinek nem sikerült eltalálni azt a hat - és a főnyereményt jelentő plusz egy - számot, amelyet minden szerdán és szombaton húznak ki.

Hetek óta kígyóztak a sorok a trafikok, az újságos üzletek és a nagyobb bevásárló központok előtt, ahol lottószelvényt lehet kitölteni, illetve bedobni. A krónikák szerint a német lottó több mint 50 éves történetében eddig még soha nem fordult elő, hogy több mint egy hónapon át nem volt telitalálatos szelvény.

A német állami lottó és totó társaságnak mindez óriási bevételt jelentett. Az első becslések szerint a szerdai sorsolás előtt jóval több, mint 150 millió értékben vásároltak szelvényeket, ami szintén rekordnak számít a lottó történetében. A hosszú sorokban azonban ezúttal nem csupán németek álltak, hanem szép számban külföldiek is, akik a határ menti országokból - elsősorban Lengyelországból és Csehországból - érkeztek, de szerencsét próbálni jöttek Németországba hollandok, dánok és svájciak is.

A nyertesekről egyelőre csupán annyi ismert, hogy Schleswig-Holstein, Türingia, illetve Alsó-Szászország szülöttei. Hat találata a hivatalos statisztika szerint 21 játékosnak volt, ők azonban egyenként - "mindössze" - 263 ezer eurót vihetnek haza.

Amennyiben most szerdán senkire nem mosolygott volna rá a szerencse, szombaton lett volna még egy "utolsó próbálkozás". S ha akkor se lett volna senkinek 6+1-ese, a 43 milliót "hozzácsapták" volna az alsóbb nyereményosztályokhoz.