Új kedvezmények az OTP Garanciánál

Vágólapra másolva!
Idén már azok is megkaphatják az online szerződésekre kínált 10 százalékos díjkedvezményt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra az OTP Garancia Biztosítónál, akiknek nincs internetkapcsolatuk. A társaság emellett 10 százalékos díjkedvezményt vezet be a közszolgáltati dolgozók kötelező biztosítására.
Vágólapra másolva!

Idén is 500 ezerre becsüli a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampányidőszak alatt biztosítót váltó autósok számát az OTP Garancia Biztosító. A társásság szakemberei szerint idén nem nő az internetes alkuszokon keresztül váltók aránya.

A biztosítók ugyanis új alternatív értékesítési csatornák bevezetésével egyre könnyebbé teszik a szerződéskötést ügyfeleik számára. Például a kötelező biztosítás ma már sms-ben, biztosítói honlapokon, direkt biztosítóknál, nagy alapterületű áruházakban is megköthető.

A társaság új kedvezményként bevezeti a 10 százalékos közszolgálati kedvezményt és az úgynevezett. WebAgent, elektronikus kötési kedvezményt. Az előbbi a közszolgálati dolgozók vagy házastársuk tulajdonában lévő járművekre adható, az utóbbit pedig azok vehetik igénybe, akik csak kalkulációt végeznek az interneten, de megkötni nem tudják a szerződést, mert nincs faxkészülékük, vagy internetkávézóban nem merik megadni az adataikat.

A biztosító az elektronikus kötési lehetőséggel idén egy szélesebb - internet-hozzáféréssel nem rendelkező - ügyfélkörnek is biztosítani kívánja az online kötések minden előnyét, így az ezzel járó 10 százalékos díjkedvezményt is.

A társaság főként azok figyelmébe ajánlja az elektronikus szerződéskötést, akik fogékonyak az internet teremtette lehetőségekre, azonban eddig ódzkodtak az online szerződéskötéstől, akik számára jelentős döntések során fontos a személyes találkozás, vagy akiknek az otthonában nincs interternetkapcsolat.

Laptoppal és mobilinternet-kapcsolattal rendelkező szakemberük az ügyfél adatait azonnal fel tudja tölteni a biztosító szerződés-nyilvántartó rendszerébe, ezzel egyszerűbbé, gyorsabbá, precízebbé téve a szerződéskötés folyamatát. Arról, hogy az ügyfél lakóhelyéhez legközelebb hol vehető igénybe ez a kedvezmény, a biztosító a honlapján ad részletes tájékoztatást.

Jövőre is érvényesek a korábbi évekből már ismert, a kisgyermekesekre és a nyugdíjasokra vonatkozó kedvezmények. A kedvezményes tarifákon túl a biztosító által ingyenesen és automatikusan nyújtott asszisztencia- és közlekedési balesetbiztosítási szolgáltatásokat is érdemes figyelembe venni: balesetet szenvedő ügyfelük személyi sérülése után kártérítést kap - akkor is, ha ő volt a baleset okozója.

Az OTP Garancia azon ügyfeleinek, akik 2007-ben és 2008-ban B10-es besorolást értek el, nem emelkedik a díja. A biztosító ezzel honorálja több mint 70 ezer kármentes vezetőjét. A különböző kedvezmények igénybevételével pedig ügyfeleik akár 20 százalékos díjcsökkenést is elérhetnek.