Káosz a francia reptereken

Vágólapra másolva!
A vártnál nagyobb fennakadásokat okoz a franciaországi repülőtereken az Air France légitársaság légi kísérőinek harmadik napja tartó sztrájkja. A sztrájk a Budapestre induló járatok egy részét is érinti.
Vágólapra másolva!

Szombatra valóságos káosz alakult ki a párizsi Charles de Gaulle és Orly repülőtereken, amelyeken a tengerentúli járatok felét törölték. Több százan a repülőtereken várakozva töltötték az éjszakát. Ugyanakkor több Budapestre induló járatát is törölte az Air France.

Miután a béremelésekről júniusban megkezdett tárgyalások szerdáig nem vezettek megegyezésre, az Air France nyolc szakszervezetéből hét hirdetett sztrájkot csütörtöktől hétfőig. Az Air France vezetősége szerdán még azt közölte, hogy az ötnapos sztrájk alatt Európában a gépek 90 százaléka fog közlekedni, a tengerentúli járatokat pedig nem érinti a sztrájk.

A harmadik napja tartó sztrájkban a légikísérők 85 százaléka vesz részt, aminek következtében a fennakadások jelentősebbek az előre bejelentettnél.
Az Air France hivatalos közleménye szerint pénteken 1761 járatukból 298-at voltak kénytelenek törölni. A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló 78 tengerentúli járatból 42-öt töröltek, az európai városok felé közlekedő repülőgépek közül pedig 50 nem szállt fel. Az Orly repülőtéren az utasokat a gépekhez szállító autóbuszok 40 százaléka nem közlekedett.