Oroszoké lehet az Alitalia

Vágólapra másolva!
Az Aeroflot pénteken meghívást kapott, hogy hallgassa meg az Alitalia olasz légitársaság új vezetésének elképzeléseit a társaság privatizálásáról, és az orosz légitársaság két héten belül eldönti, mi a szándéka az Alitaliával, mondta hétfőn Moszkvában az Aeroflot vezérigazgató-helyettese, Mihail Polubojarinov.
Vágólapra másolva!

Ha úgy döntenek, hogy megvennék az olasz cég állami tulajdonban lévő pakettjének nagy részét, erre egymilliárd euróig terjedő összeget készek fordítani, tette hozzá.

Az olasz közlekedési minisztérium áprilisban azt közölte, hogy a vásárlónak mintegy 3 milliárd eurót kell majd fizetnie, amelynek mintegy a fele a részvények ára, a másik felét a társaság átszervezésére kell majd költeni.

Az olasz kormány az Alitalia 39,9 százalékát akarja eladni; jelenleg az állami rész 49,9 százalékos a cégben.Az Alitaliának 1,1 milliárd euró adóssága van, és négy éve veszteséges.

Július közepén már csak egy érdeklődő volt, de az is visszalépett, mivel túlságosan keménynek találta a feltételeket.Az olasz légitársaság szeptemberben jelentette be, hogy felújítja a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel, október elején pedig közölte, hogy hat érdeklődővel tárgyal: az Aeroflottal, az Air France-KLM Csoporttal, a Deutsche Lufthansa AG-val, az Air One SpA társasággal, a TPG Inc. amerikai befektetési társasággal és egy befektetői konzorciummal, amelyet Antonio Baldassare olasz üzletember vezet.