Texasi olajosok jönnek Magyaroszágra

Vágólapra másolva!
Texasból a hagyományosan erős olaj- és gázipari vállalatokon kívül leginkább a vezető számítástechnikai, elektronikai, továbbá környezetvédelmi és biotechnológiai cégek részéről lehet számítani arra, hogy közvetlen tőkebefektetési lehetőségeket fognak keresni Magyarországon - közölte Mortada Mohamed, a texasi kormányzói hivatal szakértője.
Vágólapra másolva!

A magasan képzett munkaerő, a fejlett infrastruktúra, a kedvező üzleti környezet és az ösztönzők azok a kulcselemek, amelyek a texasi tőkét Magyarországra vonzhatják - fejtette ki a texasi kormányzói hivatal európai regionális gazdasági igazgatója.

Az amerikai szövetségi állam fővárosában, Austinban tartott befektetésösztönző magyar szemináriumon Mortada Mohamed azt mondta: Texas számára nagyon fontos bővülő piac Közép-Kelet-Európa, amelyet nem egyszerűen exportpiacnak tekint, partnerségre törekszik a régió országaival.

Texas - amely a vezető exportőr állam az Egyesült Államokban - nemcsak tőkét kíván kihelyezni Magyarországra, abban is segíthet, hogyan lehet a tőkét vonzani. Texas ugyanis egyike annak a három szövetségi államnak, amelyik az Egyesült Államokban a legtöbb külföldi működőtőkét vonzza: a déli államba 88 milliárd dollárt fektettek be az utóbbi 10 évben, elsősorban a vezető technológiai ágazatokban. A tőke döntő hányada Nyugat-Európából, Nagy-Britanniából, Németországból, Hollandiából és Franciaországból érkezett. A texasi cégek nagyon erősek az elektronika, a biotechnológia, a számítástechnika, a logisztikai szolgáltatások, a környezetvédelem, továbbá a vitaminok és táplálékkiegészítők gyártása terén .