Állami biztosíték EU-pályázatokhoz

Vágólapra másolva!
Pályázati biztosítékot ad az unióss támogatást elnyert vállalkozásoknak a Hitelgarancia Zrt. A 10 millió forintnál nagyobb összeget elnyert pályázóknak ugyanis pályázati biztosítékot kell felmutatniuk arra az esetre, ha nem teljesítenék a támogatás feltételeit és ezért vissza kellene fizetniük a támogatás összegét.
Vágólapra másolva!

Közvetlen garancia termékkel lépett piacra a Hitelgarancia Zrt. - jelentette be Radnai György a társaság vezérigazgatója. A Garantiqa termékcsalád legújabb tagja, a Pályázati Garancia azoknak a vállalkozásoknak kínál a bankgaranciákkal versenyképes megoldást, amelyek EU-s támogatást nyernek el, és ennek visszafizetésére biztosítékot kell mellékelniük a pályázathoz. A társaság hirdetménye szerint a garancia díja a támogatási összeg 1,5-2 százaléka között mozoghat.

A pályázati szakaszban a Hitelgarancia Zrt. szándéknyilatkozatot ad a pályázónak. Így a pályázat benyújtása előtt még nem terheli garancia díj a vállalkozásokat, azt csak a nyertesekkel megkötött szerződések alapján kell megfizetni - nyilatkozta Radnai György a Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója. A társaság így az eddigiektől eltérően nem a hitelt vagy más finanszírozást nyújtó bankokkal, faktor- vagy lízingcégekkel áll kapcsolatban, hanem a garanciát igénybevevő vállalkozásokkal.



Az új termék bevezetése a Hitelgarancia Zrt. számára annyiban hoz vkomoly változást hozott, hiszen a társaság eddigi működése során állt kapcsolatban. Ez új helyzet, aminek sikeres kezeléséhez megerősítettük az ügyfélszolgálatot és a hitelbírálatot.