Hadat üzennek az árverési maffiának

Vágólapra másolva!
A jövőben elektronikus felületen lehetne licitálni az ingóságokra, hogy kizárják az árverési maffiát. A kormányzat ellenőrizhetőbbé szeretné tenni az adóhatósági végrehajtási eljárásokat, hogy ezzel is megkönnyítse az APEH dolgát.  
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben ugyanis egyre inkább megfigyelhető volt, hogy bár az adóhatóság mindent megtesz az adótartozások fejében lefoglalt vagyontárgyak törvényes keretek közötti értékesítésének eredményességéért, az árveréseken azonban az ingó és ingatlan vagyontárgyak is rendre a jogszabály által meghatározott minimum értéken kerülnek az új tulajdonos birtokába.

Mindez olyan szervezett csoportok működésének következménye, amelyek az adóhatósági árveréseken rendszeresen részt vesznek és jellemzően a nagy értékű ingóságok esetében manipulálják az árveréseket.

A kormány ezért azt tervezi, hogy a jövőben elektronikus felületen lehetne licitálni az ingóságokra, s ezáltal rövidtávon az ingó árverezés, hosszú távon azonban akár az ingatlan értékesítés hatékonyságát is a többszörösére növelhetné.