Késik a pénzügyi ismeretek oktatása

Vágólapra másolva!
Az eredeti tervek szerint ettől a tanévtől kezdve a nemzeti alaptanterv részévé váltak volna a pénzügyi ismeretek, a bevezetés azonban csúszik - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A tantervbe kerülés nagy siker lenne az Öngondoskodás Alapítványnak, amely megalakulása óta lobbizott ezért.

Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnöke, az alapítvány kuratóriumi tagja a lapnak elmondta: az alapítvány a maga eszközeivel már korábban is igyekezett megteremteni a lehetőséget arra, hogy mind több középiskolában megismerkedhessenek a tanulók az alapvető pénzügyi szabályokkal.

A 2006/07-es tanévben 84 pályázó közül 60 iskolában már tantervi keretek mellett oktatták a pénzügyi ismereteket - az ehhez szükséges 30 millió forintot az alapítvány és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium állta fele-fele arányban. Az összegből eszközök vásárlására, tanórai vagy tanórán kívüli foglalkozások szervezésére és lebonyolítására nyílt lehetőség, illetve az alapítvány résztvevői segítségével az oktatók is képzésben részesültek - mondta el Szalay-Berzeviczy Attila.

Az alapítvány mellett a pénzügyi ismeretek tantervbe foglalásáért lobbizott a BÉT, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank is.