Telített hipermarketpiac miatt újít a Tesco

Vágólapra másolva!
Új üzlettípust indít Magyarországon a Tesco. A szupermarketeknél jóval kisebb Expressz önkiszolgáló boltok nyitását azt követően határozta el a brit kereskedelmi vállalat, hogy úgy látta: Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában telítődött a hipermarketpiac - számol be a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az első magyarországi Tesco Expressz pénteken nyílik Szegeden, mégpedig a korábbi Domus áruházban, amelynek földszintjén a 350 négyzetméteres Expressz mellett könyvesbolt, sportruházat-, bizsu-, bőrdíszműüzlet, pénzváltó és lottózó létesült. Az emeleten pedig már korábban megnyílt a Jysk lakberendezési áruház. A 2500-féle terméket kínáló és úgynevezett kényelmi boltként működő Expressz kínálatát úgy alakították ki, hogy a környékbeliek a legfontosabb napicikkeket találják meg a polcokon.

A tervek szerint még idén több Expressz boltot avat a Tesco. Rövidesen hat ilyen, Tesco-kézben lévő belterületi áruház lesz országszerte, miután a Tesco-Global Áruházak Zrt. 15 évre szóló bérleti szerződést írt alá tavaly áprilisban a Fotex csoporthoz tartozó Domus Rt.-vel és a ZM-IMMO Kft.-vel. A szerződés értelmében a Tesco bérbe vette a bútorkereskedelmi vállalat debreceni, nyíregyházi, szegedi, kecskeméti és szombathelyi, valamint a ZM-IMMO Kft. miskolci áruházépületeit. Az áruházlánc koncepciója szerint az épületek földszintjén néhány száz négyzetméteres Tesco Expressz boltok nyílnak, a fennmaradó, hasonló nagyságú területeket pedig bérbe adják.

A következő Domus-Tesco év végén nyílik Nyíregyházán. A 21 ezer főt foglalkoztató Tesco-Global Zrt. 12 éves magyarországi működése során eddig 72 hipermarketet nyitott, s 2004 második negyedéve óta sorra létesíti diszkontbenzinkútjait is; ezekből mára 43-at adott át.