Csődöt jelentett egy amerikai jelzáloghitelező

Vágólapra másolva!
Csődvédelmet kért az egyik jelentős amerikai jelzálog-hitelező, az arizonai First Magnus Financial. Valószínűleg mind a 6 ezer alkalmazottját kénytelen lesz elbocsátani.
Vágólapra másolva!

A hitelintézet az egyik jelentős arizonai állami banknak, a National Bank of Arizonának 5 milliárd dollárral maradt adós, de például egy indiai szolgáltatócégnek is tartozik több millió dollárral.

A First Magnus ügyfeleinek száma 25 és 50 ezer között lehet, nem csak amerikaiak. Összeomlását a subprime válság következménye, a krízishelyzetbe jutott nem elsőrendű jelzálogadósságok piacán volt jelentős, saját állítása szerint a legjelentősebb amerikai intézet.

Már a múlt héten jelezte, hogy súlyosan érintett a válságban, ami sajtójelentések szerint mostanra már 84 különböző amerikai hitelintézetet vitt a padlóra.

Szerdán az egyik jelentős amerikai ingatlanfejlesztő cég, a Toll Brothers azt közölte, hogy legutóbbi negyedéves eredménye mintegy 150 millió dollárral, 26 és fél millió dollárra esett, miközben forgalma ötödével csökkent.