Csalnak a kereskedők Kapolcson is

Vágólapra másolva!
A kultúra és a színes programok mellett némi csalásra bukkantak az ellenőrzések során az APEH szakemberei a Művészetek Völgyében. A számlát elfelejtő kereskedőkre fejenként átlagosan 50-60 ezer forint büntetést szabtak ki a napokban. Az ellenőrzés a rendezvény végéig, augusztus 5-ig tart, így akár az utolsó napon is komoly bírságra számíthat az, aki számla nélkül árulja portékáját.
Vágólapra másolva!

Hiába hívták fel a számla szigorra a figyelmet az APEH és a Pénzügyminisztérium szakemberei, úgy tűnik a kereskedők továbbra is fittyet hánynak minderre. Ez derült ki legalábbis a napok óta tartó ellenőrzés során Kapolcson és a környező településeken. A balatoni ellenőrzésekhez hasonlóan a feledékenység adta a legtöbb munkát a szakembereknek.

Eddig 27 esetben ellenőrzött az APEH különböző vásári árusoknál és az ottani étkezdékben - mondta a Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője. Kilenc esetben, azaz a vizsgált esetek 33 százalékában egyáltalán nem adtak számlát az elárusítók, ami nagyon kimagasló -fogalmazott a szóvivő.

Így az ajándék agyag tárgyak mellett a főtt kukorica után sem adtak számlát a csaló kereskedők. Négy esetben kisebb szabálytalanságokat találtak az ellenőrök. Mulasztási bírságként 50-60 ezer forintot szabtak ki személyenként.

Az adóhivatal munkatársai augusztus 5-ig folytatják az ellenőrzést és a völgy valamennyi települését bejárják. A szóvivő szerint akár az utolsó napon is bírságolhatnak, ha hasonló szabálytalanságokra bukkannak.