Hét év után eladták a hollóházi üzemet

Vágólapra másolva!
Elkelt a kisebbik hollóházi porcelánüzem, az új tulajdonos az információk szerint továbbra is porcelángyártással foglalkozik majd - jelentette be Dávid Pál felszámolóbiztos. A felszámoló az új tulajdonost nem kívánta megnevezni, csak annyit mondott, hogy Magyarországon bejegyzett, magyarországi székhelyű cég.
Vágólapra másolva!

Az üzem felszámolása hét évvel ezelőtt kezdődött, amikor a társaság többségi tulajdonosa által kinevezett ügyvezető bezárta az üzemet, amit legutóbb nettó 116 millió forintért kínáltak eladásra gépeivel és berendezéseivel együtt - emlékeztetett Dávid Pál. Információk szerint ennél olcsóbban kelt el a gyáregység.

Korábban az üzem több mint kétszáz embernek adott munkát. Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere úgy tudja, hogy 30-50 szakember dolgozhat majd a gyárban, ha beindul az üzem. Az egykori Hutschenteuther Hungária Porcelángyár Kft. vagyonába tartozó kisebbik hollóházi porcelánüzem új gazdája három üzemcsarnokhoz, illetve a porcelán gyártásához, matricázáshoz használt gépekhez, eszközökhöz jutott hozzá.

A Hutschenteuther Hungária Porcelángyár Kft.-t 200 millió forint jegyzett tőkével az állami Hollóházi Porcelángyár 10 százalékos tulajdoni hányadával alapította a német Winterling Porzellan AG 1996-ban annak a két üzemnek a bázisán, amit az állami cég korábban Szász Endre festőművész számára épített. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. hozzárendelt vagyonába tartozó Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. legutóbbi, sokadik privatizációs pályázata július elején ismét sikertelenül zárult, az egyetlen érdeklődő árajánlata nem érte el a 150 millió forintos limitárat.