A Rotschild privatizációs tanácsot ad

Vágólapra másolva!
A BCR privatizálásában az Erste Bank tanácsadójaként közreműködő Rotschild befektetési bank vezeti le az Asbian biztosító társaság privatizálását, kiütve a nyeregből a szintén pályázó amerikai Merrill Lynch befektetési bankot. 
Vágólapra másolva!

A Rotschild működött közre tanácsadóként a Tiriac Bank és a HVB Bank összevonásában is 2006 őszén. A befektetési bank 1998 óta van jelen a román pénzügyi tanácsadói piacon.

"Az Asiban lehet az idei év legnagyobb tranzakciója a pénzügyi szektorban" - írja a Ziarul financiar gazdasági napilap hétfői száma. Az elmúlt években 0,8-as szorzószám alakult ki a biztosító szektorban lezajlott legnagyobb akvizícióknál a bruttó díjbevétel és az értékesítési ár között. Ennek alapján az Asiban 100 millió euróért kelhet el.

A tanácsadó kiválasztását követően kerül sor a társaság auditálására és felértékelésére. Az Asiban biztosító és viszontbiztosító társaságot 1996-ban hozta létre öt részvényese, a BCR, a BRD-Societe Generale, a Romanian Savings Bank, a Banca Transilvania és a Railway Signaling and Automation Company, mindegyikük 20 százalékos részesedéssel.

Feladata kezdetben biztosítói szolgáltatások nyújtása volt a tulajdonosok ügyfeleinek, de gyors ütemben a biztosítási piac egyik jelentős szereplőjévé nőtte ki magát és három év leforgása alatt felküzdötte magát a legnagyobb tíz közé. 2005-ben pedig már az ötödik legnagyobb volt. Ügyfeleinek egyaránt nyújt általános és életbiztosítási szolgáltatásokat.