GVH: Változtatnia kell reklámjain a Csigavérnek

Vágólapra másolva!
Kötelezettségvállalással zárult a Csigavér 01. Autósiskola Kft. ellen indított eljárás - döntött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa. Az autósiskola vállalta, hogy átalakítja hirdetési gyakorlatát.
Vágólapra másolva!

A GVH amiatt indított eljárást, mert a gépjárművezetők képzésével fogalkozó vállalkozás reklámjaiban és honlapján a "Legjobb ár!", "Motoros oktatás a legjobb áron!", illetve "Iskolánk a ... legmodernebb kocsiparkkal rendelkezik!" szlogeneket használja. Az eljárás megindulását követően a Csigavér honlapjáról levette a kifogásolható állításokat. Ezen túl a társaság vállalta, hogy többé nem használja a fenti szlogeneket, és 60 napon belül módosítja a már közzétett reklámokat is.

A GVH elfogadta a vállalásokat, és végzéssel lezárta az ügyet. A versenytörvény szerint ha az ügyfél a versenyfelügyeleti eljárás során kötelezettséget vállal arra, hogy magatartását összhangba hozza a törvény rendelkezéseivel és így a közérdek védelme biztosítható, a GVH végzéssel kötelezővé teheti a vállalás teljesítését.