A visegrádi országokban erősít a Tesco

Vágólapra másolva!
Húsz új szupermarketet nyit fél éven belül Csehországban a brit Tesco üzletlánc. A Tesco csehországi szuper-, illetve hipermarketjeinek a száma ezzel 119-re emelkedik - közölte a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági napilap a brit anyacég évi jelentésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A lap által idézett dokumentum szerint a Tescónak a négy visegrádi országban - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - összesen 519 szuper- és hipermarketje van. A Tesco üzletek száma a tavalyi évben azzal gyarapodott jelentősen, hogy a britek megvették a francia Carrefour üzletlánc és más kisebb üzletláncok boltjait.

A Tesco a többi három visegrádi államban is bővíteni kívánja üzletei számát: Lengyelországban 54, Szlovákiában 17, míg Magyarországon 24 új szupermarketet kíván nyitni a jövő év februárjáig. Lengyelországban ezzel 234, Szlovákiában 65, míg Magyarországon 101-re emelkedik a Tesco üzletek száma, írja a cseh gazdasági lap.

Csehországban több kisebb szupermarketet és néhány nagyobb hipermarketet nyitunk jövő februárig - pontosította az értesülést Jana Matousková, a Tesco CR szóvivője. Elmondta: új üzletformaként két Tesco Expres önkiszolgáló is nyílik Csehországban.

A brit üzletlánc 1996-ban lépett be a cseh piacra. Tavalyi forgalma meghaladta a 38,5 milliárd koronát, s ezzel az Ahold csoporttal a második legnagyobb forgalmat lebonyolító üzletlánc volt Csehországban. Ennél nagyobb forgalmat csak a német Schwarz csoport bonyolított le: a Kaufland és a Lidl üzletek forgalma tavaly 43,5 milliárd koronára rúgott.