Vágólapra másolva!
Újabb áruházat nyitott csütörtökön Csornán a Tesco, ez Győr-Moson-Sopron megye negyedik, az ország 71. Tesco hipermarket áruháza - tájékoztatott a kereskedelmi cég közleményben.
Vágólapra másolva!

A háromezer négyzetméteres eladóterű, mintegy 1,5 milliárd forintos beruházással elkészített áruház 150 új munkahelyet jelent a térségben, és mintegy harmincezer-féle terméket kínál.

Az épületben több kisebb bérelhető kereskedelmi egységet is kialakítottak, melyekben többek között könyvesbolt, pénzváltó, virágüzlet, lottózó és kávézó működik.

Az áruház megközelíthető nemcsak gépkocsival, de a helyközi járatokkal is.

A közlemény szerint a Tesco Magyarország csaknem 20 ezer munkavállalót alkalmaz. A vállalat 12 éves magyarországi működése során eddig 71 hipermarketet nyitott, s mára piacvezetőként közel kétmillió vásárlót szolgál ki hetente.

Hardy Mihály kommunikációs igazgató korábban elmondta: a Tesco-Global Zrt. 2006-ban 36 milliárd forintot ruházott be, így összesen 25 hiper- és szupermarketet épített.

A cég adózott nyeresége 5,6 százalékkal 6,438 milliárd forintra mérséklődött 2005-re. Az eszközarányos adózott profit (ROA) 1,7 százalék volt az egy évvel korábbi 2,7 százalékhoz képest.