Tőzsdére készül Abramovics gyógyszercége

Vágólapra másolva!
A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics is rendelkezik érdekeltséggel abban az orosz gyógyszercégben, amelyik részvényeivel a londoni értékpapírpiacon is meg akar jelenni. A vállalat a legnagyobb ilyen profilú orosz vállalat, ennek ellenére csak a negyedik a belföldi piacon. Ezen változtatnának a bevezetéssel.
Vágólapra másolva!

Az orosz Pharmastandard gyógyszergyártó cégnél, amelynek a milliárdos Roman Abramovics is társtulajdonosa, azt tervezik, hogy idén a londoni és orosz részvénypiacokra is bevezetik a társaság papírjait. A részvénykibocsátást júniusra tervezik, és ezzel a Pharmastandard lesz az első orosz gyógyszercég, amelyiket külföldi tőzsdén vezetnek be. A terv szerint a jegyzésre felkínált értékpapírok a cég részvényeinek 40 százalékát teszik ki. A kibocsátást a Citigroup és az UBS felügyeli - számolt be a BBC.

A Pharmastandard akkor jelentette be tőzsdére lépési szándékát, amikor közzétette tavalyi profitjáról szóló jelentését is, amely több mint megduplázódott a cég legutóbbi üzleti évében, és elérte a 72 millió dollárt. Tavaly az éves értékesítés körülbelül 50 százalékkal nőtt, és 324 millió dollárra rúgott.

"Célunk, hogy tovább erősítsük vezető pozíciónkat mint a vezető orosz gyógyszeripari társaság, és hogy bekerüljünk az Oroszországban jelen lévő első három gyógyszeripari cég közé" mondta Igor Krylov főigazgató.

A Pharmastandard jelenleg a negyedik legnagyobb Oroszországban működő gyógyszergyár az értékesítés nagyságrendje alapján. A cég generikus gyógyszereket és origonális (eredetvédett) medicinákat egyaránt gyárt.