Közös tűzkárért is fizet a Generali Debrecenben

Vágólapra másolva!
A Generali több százezer forint előleget fizetett ki ügyfeleinek a 176 lakásos debreceni társasházban történt tűzesetet követően.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kigyulladt egy panelház Debrecenben, melynek során 44 lakás rongálódott meg, és 11 teljesen kiégett. Az érintett lakásokból hármat biztosított a Generali-Providencia Biztosító Zrt, melyek közül egy lakás ingóságai tekintetében, egy másik pedig totálkáros lett, mivel közvetlenül a tűzfészek felett helyezkedett el.

Papp-Váry Borbála, a társaság kommunikációs vezetője elmondta, hogy mivel a háznak nincs társasház-biztosítása, a Generali segít a közös károk megtérítésében is. A biztosító telítettség alapján rendezi a közös részek kárait, illetve a tulajdoni hányadok arányában fizet a szerződések terhére a teljes közös tulajdoni kárt illetően. A jelenlegi információk alapján a biztosító eddig 15 millió forint tartalékot képezett a kárkifizetésekhez.

A Mabisz tagbiztosítóinak kárrendezési irányelve alapján a házban a legtöbb biztosítást kezelő biztosító a "vezető biztosító", ebben az esetben az Allianz.

A Generali a tüzesetek kapcsán emelt munkatársi létszámmal végzi a kárszemléket és fogadja a bejelentéseket személyes ügyfélszolgálati pontjain, call centerén, az interneten, valamint a Europe Assistance Mestervonal ügyeletén keresztül.